11 Şubat 2011 Cuma

Kestaneli Doğumgünü Pastası



 Malzemeler

Pasta keki için:
5 adet yumurta
2 çay bardağı tozşeker
3 çorba kaşğı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
keki ıslatmak için
1 su bardağı şekerli süt






Ara kreması:
1 su bardağı süt
2 paket krem şanti
1 kase haşlanmış ufak parçalara bölünmüş kestane
2 çorba kaşığı damla çikolata

Üst kreması:
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı tepeleme nişasta
2 çay bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı tepeleme kakao
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağ
1 paket bitter çikolata
Yapılışı:
Yumurtaları ve şekeri derin bir kasede beş dakika kadar koyu boza kıvamına gelene kadar mikserle çırpın, kakao ve vanilyayı ekleyin bir iki dakika daha çırpın. Elenmiş unu ve kabartma tozunu ilave ederek kaşıkla iyice karıştırın yağlanmış unlanmış 28-30 cm çapındaki tepsiye dökün fırında pişirin. Pişen pasta  keki fırından çıkınca üzerine soğuk şekerli sütü gezdirin soğuyunca, keki tepsiden alın kenarlarından bıçaka döndürerek hafifçe kesin ip geçirin ipi kendinize doğru çekin keki iki parçaya ayırın. Alt parçayı büyük bir tabağa alın biraz daha süt serpiştirin sütle çırparak hazırladığınız ara kremayı sürün birazını süslemek için ayırın, kestaneleri ve damla çikolatayı serpin tekrar sütle hafif ıslatılmış kekin diğer yarısını üzerine kapatın. Tencereye suyu, nişastayı, şekeri, kakaoyu, alın iyice karıştırın karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin tereyağı, vanilyayı ve bitter çikolatayı ilave edin karıştırın eritin pastanın her tarafını kaplayın soğuyunca, ayırdığınız beyaz kremayla süsleyin buzdolabında en az iki saat kadar bekletin.

Alıntı:kolayyemekler.tr.gg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder