11 Şubat 2011 Cuma

Süslü Doğumgünü Pastası

Malzemeler:
1 adet hazır kokaolu pasta keki
Keki ıslamak için:
1 su bardağı şekerli süt
 




















Pastanın Ara Kreması:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kakao
1 yumurta
4 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı damla çikolata
1 çay bardağı iri çekilmiş fındık


Pastanın üst Kreması:
2 poşet sade krem şanti
1 su bardağı süt

Pastanın sosu:
yarım paket çikolata sosu
1 su bardağı süt
pastayı süslemek için şekerlemeler

Yapılışı:

Ara kremanın hazırlanışı. Süt, un, şeker, kakao ve yumurtayı tencerede iyice çırpın, ocakta devamlı karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin, tereyağı ilave edin karıştırın kremayı ılınmaya bırakın.
 Yarım paket çikolata sosunu bir bardak sütü azar azar ilave ederek iyice ezin karıştırarak pişirin oda sıcaklığında kaymak bağlamaması için arada karıştırarak soğumaya bırakın.
Pasta kekinin yarısını yarım bardak sütle ıslatın, ara kremayı sürün çikolata ve fındığı serpin kekin diğer yarısını kapatın sütün diğer yarısıyla ıslatın.
Üst kremayı hazırlayın pastanın her tarafını kaplayın. Pastayı buzdolabında yarım saat kadar üst kremasının sertleşmesi için bekletin.
Daha sonra pastanın üzerine çikolata sosunu dökün. Doğum günü pastasını şekerlemelerle süsleyin. En az beş altı saat buzdolabında bekletin. 
Alıntı:kolayyemekler.tr.gg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder