19 Mayıs 2012 Cumartesi

Yumurtalı Ekmek Taneleri

Açıklama:
Hazırlanışı basit ve kolay olan bayat ekmekleri değerlendirerek yapabileceğiniz bir tarif.


Malzemeler:

  • Bayat Ekmek
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Süt 
  • Yumurta
Hazırlanışı:
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı tavaya konur.
  • Bayat ekmekler küp küp dilimlenir.
  • Tereyağı hafif yandıktan sonra göz kararı tuz eklenir ve dilimlenen ekmekler tavaya katılır.
  • Ekmekler hafif kızardıktan sonra yarıma yakın çay bardağı süt eklenir."Sütü katarken ekmeğin fazlalığına göre ayarlayın ki ekmekler hamur olmasın."
  • Ekmek taneleri iyice kızardıktan sonra yumurtası kırılır.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder