7 Mayıs 2012 Pazartesi

Ağ Kendiliğinden Açılıp Kapanıyor




Neden 1

Ağın kapanmasına, sürekli açılıp kapanmasına, videoların donmasına  



 neden olan


"Win32/Alman.NAB" virüsünden kurtulmak için yapılması gerekenleri listeledim.

1- Tüm sürücüler için sistem geri yüklemeyi kapatın. (Bilgisyarım -> Sağ Klik -> Özellikler -> Sistem Geri Yükleme -> Tüm Sürücüler İçin Sistem Geri Yüklemeyi Kapat’ı işaretleyin -> Tamam’ı tıklayın.


2- Bilgi Antivirüs yazılımını güncelleyin. (NOD32, Norton veya McAfee olabilir.)


3- Bilgisayarı Güvenli Kipte açın. (Bilgisayar ilk açıldığında F8 tuşuyla girilen Windows Xp Gelişmiş Seçenekler Menüsü’nden Güvenli Mod seçilerek güvenli mod açılabilir.)


4- Güvenli Mod’da iken antivirüs yazılımı ile
tam sistem taraması yapın. Tüm dosyalar (All Files) taranmalı.


5- Antivirüs yazılımının bulduğu tüm dosyaları silin.


6- Bilgisayarı yeniden başlatın. (Normal olarak açılacak, Güvenli Mod’da değil.)


7- Regedit Yazılımını çalıştırın. (Başlat -> Çalıştır -> Aç metin kutusuna REGEDIT yaz, Tamam’ı tıkla.) Aşağıdaki girdileri sil.
Not: Eğer REGEDIT çalışmasında sıkıntı olursa Düzeltici Yazılım programını indirdikten sonra ilgili dosyaya sağ klik ->YÜKLE deyin. Ondan sonra REGEDIT çalışması düzelecektir.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{C111980 D-B372-44b4-8095-1B6060E8C647}\InprocServer32\”(Default)” = “C:\WINDOWS\AppPatch\deamon.dll”
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{C111980 D-B372-44b4-8095-1B6060E8C647}\ThreadingModel\”(Default)” = “Apartment”
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Miscrosoft\Windows\Cur rentVersion\ShellServiceObjectDelayLoad\”DL5″ = “{C111980D-B372-44b4-8095-1B6060E8C647}”
Aşağıdaki anahtarı sil:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\SynTPS


8- Hizmetler’den DLAN servisini Elle Başlat’a çevirin. (Denetim Masası -> Donatılar -> Yönetimsel Araçlar -> Hizmetler’i açın ya da Başlat -> Çalıştır penceresine services.msc yazıp Hizmetler’i çalıştırın.)
Çıkan pencerede, DLAN servisi üzerinde sağ düğmeyi ve Özellikler’i tıklayın. Bu servisin özellikler penceresinde Başlangıç türü ayarlarından “Elle” seçeneğini ayarlayın ve Tamam’ı tıklatarak onaylayın.


9- Bilgisayarı yeniden başlatın.

Neden 2
Windows güç tasarrufu yapmak için ağ bağdaştırıcınızı kapatıyor olabilir. Ağ bağdaştırıcısının özelliklerindeki güç tasarrufu seçeneğini kapatın:
  1. Başlat düğmesi Başlat düğmesinin resmi, Denetim Masası, Ağ ve Internet, Ağ ve Paylaşım Merkezi ve ardından Ağ bağlantılarını yönet'i tıklatarak Ağ Bağlantıları'nı açın.
  2. Bağlantıyı sağ tıklatıp Özellikler'i tıklatın. Yönetici izni gerekli Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
  3. sekmesinde Yapılandır'ı tıklatın.
  4. Güç Yönetimi sekmesinde, Güç kazancı sağlamak için, bilgisayar bu aygıtı kapatsın onay kutusundaki işareti kaldırın ve Tamam'ı tıklatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder